Арахіс

Арахіс - однорічна невисока трав'яниста рослин родини бобових, що росте в країнах з теплим і вологим кліматом. Ядро арахісу (горіха), довгасті, завбільшки з квасолину, покриті темно-червоною, світло-рожевого, кремового або сірувато-жовтої шкірочкою.  

Батьківщиною арахісу є Бразилія, звідки горіх поширився і на інші території (Аргентина і т.д.).

Сорти арахісу:

2)   Bold

Країна виробник - Індія, фракція 50 \ 60,

Арахіс є цінною харчовою культурою в усьому світі, особливо, це стосується сорту Болд, який дуже поширений і найбільш затребуваний.

3) Ranner

Сорт арахісу Runner:

Арахіс Runner в шкірці

38/42               40/50                 50/60                   60/70                 70/80                 80/100          

 

Арахіс Runner бланширує                                    

38/42                                               40/50                                           50/60                                                    

Основна характеристика цього сорту арахісу - велика кількість ядер великого розміру. Більше половини ядер арахісу цього сорту мають розмір 38/42 і 40 / 50, найбільший з можливих. Цей розмір видно за формою шкаралупи. Майже всі шкарлупки містять два повноцінних ядра арахісу.

Вирощується в основному в Південно-Східній частині США, а також в Аргентині.

3) Бланш

Країна виробник - Індія, Бразилія, Аргентина, Чилі, Китай.

Арахіс бланшований - це арахіс, очищений від лушпиння. Бланшований арахіс широко використовується в різних галузях.

Його можна обсмажувати, солити, а також дробити до різних розмірів.

4) Ява

Країна виробник - Індія, фракція 50 \ 60,

Світло-рожеві округлі ядра

Застосування в кулінарії:

Арахіс різних сортів вживається в сирому, вареному і смаженому вигляді, його солять або цукру, а також використовують в процесі приготування різної продукції:

  • арахісового масла,
  • печива,
  • цукерок і
  • інших кондитерських виробів,
  • додають в соуси, м'ясні та овочеві страви.

Основні показники якості:

Арахіс не повинен мати сторонніх запахів і присмаків, в ньому не повинно бути живих комах і кліщів.

  • Вологість: максимальне значення -   в зернах арахісу 9.0%
  • Цвілеподібні, прогірклі або гниють зерна макс. 0,2% (масова частка).
  • Органічні і неорганічні сторонні речовини - будь-які речовини, які не є арахісом, включаючи камінчики, пил, насіння, стебла та ін.:

  1. Домішки тваринного походження (включаючи мертвих комах) макс. 0,1% (масова частка)
  2. Інші органічні і неорганічні сторонні речовини - зерна арахісу макс. 0,5% (масова частка)

Країна виробник сирого арахісу - Індія, Аргентина - рідко, Китай.

Зберігання: Зберігати очищений арахіс потрібно в закритій тарі, так як тепло і світло допоможуть зробити горіхи згірклими. Подрібнений арахіс рекомендується використовувати протягом 2-х місяців від моменту виробництва.

Термін зберігання арахісу в середньому становить 12 місяців. Такий показник відноситься тільки до горіхів в шкаралупі. Якщо оболонка видалена, то термін придатності зменшується. Без шкаралупи в темному і прохолодному місці арахіс збереже свіжість протягом 6-9 місяців.

Новини

Завод Спецій "FOODALLIANCE"

Компанія Фудальянс прийняла стратегічні рішення, розвиток власного виробництва і продаж всієї сировини під власним брендом FOODALIANCE SPICE FACTORY LTD.

Переваги:

не залежимо від умов виробників дистрибуційних продуктів, виконуємо довгострокові контракти, просуваємо свій бренд а не чужий, несемо пряму відповідальність за якість продукту, що виробляється, забезпечуємо необхідною якісною документацією і протоколами безпеки продуктів, індивідуально підбираємо продукт за ціною якості згідно контракту зі споживачем.

Співробітництво

За роки роботи на ринку України ми сформували надійні та стійкі партнерські відносини як з підприємствами харчової промисловості, так і з виробниками харчової сировини та інгредієнтів. Разом з тим ми завжди зацікавлені в збільшенні числа наших партнерів. Клієнтам ми готові запропонувати широкий асортимент пропонованої продукції, оптимальні ціни, відстрочку платежу і товарний кредит. Для нових постачальників, зацікавлених в роботі на даному ринку, у нас розроблені програми по впровадженню нових видів продукції і збільшення обсягів продажів в разі присутності продукту на ринку.

Важлива інформація

На ринку сухого молока багато пропозицій з ціною нижче в рази ніж у прямого виробника сухого молока, ринок "просить ціну", виробники стратегічних хлібобулочних, м'ясних продуктів намагаються "тримати ціни" при постійному подорожчанні всього сировини, тому "гра з цінами" призводить постачальників не тільки до жорсткої конкуренції, постачальники змушені йти на різні хитрощі за часту молочну суху сироватку видавати за знежирене молоко продаючи в два рази дешевше ніж сухе молоко ДСТУ, наприклад сухе молоко 1,5% ДСТУ на молоко заводах в січні варто по 80грн., а в тендерах на закупівлі прохідні ціни по 40 грн., покупець і продавець в "гонитві за ціною" порушують законодавство, що в підсумку призводить до різних проблем (перевірки контролюючих органів, скасування ПДВ і т.д.).
Завод спецій "Фудальянс" піклується не тільки про власну репутацію і безпеки, турбота про клієнтів-партнерах компанії в пріоритеті для Нас. Тому для споживачів сухих молочних продуктів нами розроблена лінійка аналогів сухого молока як знежиреного 1.5%, так і цілісного 25%, на будь-який запит споживача, продукт пройшов випробування безпеки на мікробіологію і відсутність ГМО, отримані всі необхідні висновки, фізико-хімічні властивості відповідають нормам ТУ. 23.02.2021р.