Крохмаль - компаніїї Фудальянс

Крохмаль - являє собою білий несмачний порошок без запаху, нерозчинний в & nbsp; воді. Однак при попаданні в воду він утворює численні колоїдні частинки, при великій концентрації, що створюють густу в'язку масу.

Основні види крохмалю:

У великих кількостях крохмаль міститься в зернах злакових рослин, бульбах овочевих культур та ін.


  • Картопляний  - отримують з бульб картоплі, утворює в'язкий прозорий клейстер;
  • Кукурудзяний - молочно-білий непрозорий клейстер, має невисоку в'язкість з запахом і присмаком, характерними для зерна кукурудзи;

Використовують в галузях харчової промисловості:


  • кондитерської
  • концентратної
  • м'ясопереробної
  • молочної
  • хлібопекарської

Немодифіковані і модифіковані крохмалі використовуються в харчовій промисловості з метою:


  • Безпосередньо як клейстерізованний крохмаль, кисіль тощо.

  • Як загусник, завдяки в'язким властивостям (в супах, дитячому харчуванні, соусах, підливах і т.д.)

  • Як наповнювач, що входить до складу твердого вмісту супів, пирогів
  • Як сполучна, для закріплення маси і запобігання висихання в процесі приготування ковбас і м'ясних продуктів.

  • Як стабілізатори, завдяки високій здатності крохмалю утримувати вологу.

Хлібобулочні вироби


  • Крохмаль використовується в печиві, збільшуючи обсяг і надаючи хрусткость.

  • Надає золотистий колір скоринці і продовжує термін зберігання.

Кондитерські вироби

Основне застосування полягає у виробництві карамелі, кондитерської маси та інших видів солодощів як інгредієнт і при виготовленні виробів з розплаву або для посипання солодощів, щоб запобігти їх злипання. & Nbsp;

Кукурудзяний крохмаль

Кукурудзяний крохмаль (харчова добавка) являє собою порошок злегка жовтого кольору, використовується для загущення харчових продуктів. Ступінь згущене у кукурудзяного крохмалю нижче, ніж у картопляного.

Основними властивостями крохмалю кукурудзяного можна назвати:


  • підвищену здатність до набухання навіть в холодній воді;
  • робить кулінарні вироби м'якими і ніжними (звичайні бісквіти зробить більш ніжними і менш сухими);
  • дає більш гладку фактуру, яку картопляний дати не може;
  • використовують в тих випадках, коли дія клейковини необхідно послабити.

Кукурудзяний крохмаль буває:


  • вищий сорт
  • перший сорт

Сорт кукурудзяного крохмалю визначається кольором, чистотою, кислотністю, зольністю, щільністю темних цяточок на поверхні крохмалю.

Картопляний крохмаль (ГОСТ 53876-2010)

Крохмаль картопляний являє собою сипучий порошок, який пофарбований у білий колір.

Продукт не має ні смаку, ні запаху.

Під мікроскопом видно, що це зернистий порошок, при стисненні порошку крохмалю він видає характерний скрип, викликаний тертям частинок. Картопляний крохмаль дає набагато більший ступінь загущення виробів, в результаті чого вони виходять дуже густими.

Використовується в якості:


  • загустителя,
  • зв'язує агента,
  • Вологозв'язуючий сировини.

Картопляний крохмаль не розчиняється в холодній воді, але вбирає воду і набухає, є найбільш вузькому клейстером.

Класифікація крохмалю ділить його сировину на сорти:


  • В / С і & nbsp; / С сорти: характеризуються приємним запахом, білим насиченим кольором;
  • Крохмаль 2 сорти: допускає легкий сірий відтінок і кислуватий запах.

Картопляний крохмаль - дає тесту легкість і в той же час пов'язує рідина. У масляних бісквітах, пісочному печиво і пісочних тортах використовують для особливої ​​пісочної розсипчастості, більш м'якого вологого відчуття на смак, і дуже відкритою текстури м'якушки.

Що знаходиться у всіх на слуху модифікований крохмаль ні в якому разі не є ГМО. Крохмаль - це не організм, у нього немає генів, і модифікація в ньому відбувається тільки на рівні Сахарідний структури.

Модифікованим крохмалем називаються «харчові крохмалі, у яких одна або більше початкових характеристик змінені шляхом обробки в одному з фізичних, хімічних, біохімічних або комбінованих процесів».

Буває & nbsp; модифікований крохмаль:


  • набухає крохмаль, частинки якого набухають при змочуванні водою і збільшуються в обсязі;
  • окислений крохмаль з різною в'язкістю і желюючий здатністю;
  • желирующий крохмаль в якості желирующего кошти, натомість агару і агароида;
  • крохмальна патока , використовують в кондитерському виробництві;
  • мальтодекстрини , здатні сповільнювати кристалізацію, використовують як наповнювачі, як добавку при виробленні морозива, кремів;
  • глюкоза - продукт повного гідролізу крохмалю. Використовують при виробництві дитячих кондитерських виробів, напоїв, морозива.

Ніякої шкоди зміна цієї структури для людини не має.

Основними виробниками крохмалю є: Німеччина, Польща, Росія, Білорусія, Україна.

Зберігання крохмалю.

Крохмаль повинен зберігатися в чистих, добре вентильованих складських приміщеннях, в яких не повинно бути стороннього запаху, борошняних шкідників і дотримувалися правила товарного сусідства. При стабільних, сприятливих для крохмалю зовнішніх умовах він може зберігатися тривалий час без ознак псування.

Дефекти крохмалю виникають в основному при порушенні технології виробництва або умов зберігання. До них відносяться:


  • наявність механічних і сторонніх домішок,
  • запаху і смаку зіпсованого продукту (бродіння),
  • хрускоту при розжовування від мінеральних домішок (піску),
  • сірий колір крохмалю і його підвищена вологість.

Гарантійний термін зберігання - Кукурудзяного і Картопляного крохмалю - 2 роки з дня вироблення. & Nbsp;

Новини

Завод Спецій "FOODALLIACE"

Компанія Фудальянс прийняла стратегічні рішення, розвиток власного виробництва і продаж всієї сировини під власним брендом FOODALIANCE SPICE FACTORY LTD.

Переваги:

не залежимо від умов виробників дистрибуційних продуктів, виконуємо довгострокові контракти, просуваємо свій бренд а не чужий, несемо пряму відповідальність за якість продукту, що виробляється, забезпечуємо необхідною якісною документацією і протоколами безпеки продуктів, індивідуально підбираємо продукт за ціною якості згідно контракту зі споживачем.

Важлива інформація

на ринку сухого молока багато пропозицій з ціною нижче в рази ніж у прямого виробника сухого молока, ринок "просить ціну", виробники стратегічних хлібобулочних, м'ясних продуктів намагаються "тримати ціни" при постійному подорожчанні всього сировини, тому "гра з цінами" призводить постачальників не тільки до жорсткої конкуренції, постачальники змушені йти на різні хитрощі за часту молочну суху сироватку видавати за знежирене молоко продаючи в два рази дешевше ніж сухе молоко ДСТУ, наприклад сухе молоко 1,5% ДСТУ на молоко заводах в січні варто по 80грн., а в тендерах на закупівлі прохідні ціни по 40 грн., покупець і продавець в "гонитві за ціною" порушують законодавство, що в підсумку призводить до різних проблем (перевірки контролюючих органів, скасування ПДВ і т.д.).
Завод спецій "Фудальянс" піклується не тільки про власну репутацію і безпеки, турбота про клієнтів-партнерах компанії в пріоритеті для Нас. Тому для споживачів сухих молочних продуктів нами розроблена лінійка аналогів сухого молока як знежиреного 1.5%, так і цілісного 25%, на будь-який запит споживача, продукт пройшов випробування безпеки на мікробіологію і відсутність ГМО, отримані всі необхідні висновки, фізико-хімічні властивості відповідають нормам ТУ. 23.02.2021р.

Співробітництво

За роки роботи на ринку України ми сформували надійні та стійкі партнерські відносини як з підприємствами харчової промисловості, так і з виробниками харчової сировини та інгредієнтів. Разом з тим ми завжди зацікавлені в збільшенні числа наших партнерів. Клієнтам ми готові запропонувати широкий асортимент пропонованої продукції, оптимальні ціни, відстрочку платежу і товарний кредит. Для нових постачальників, зацікавлених в роботі на даному ринку, у нас розроблені програми по впровадженню нових видів продукції і збільшення обсягів продажів в разі присутності продукту на ринку.